София Филм Фест Варна 2014

София Филм Фест Варна 2014


23 - 27 май 2014
Тазгодишното издание на София Филм Фест във Варна предлага освен силна чуждестранна селекция, сред която се открояват филми, отличени на Берлинаре и Европейски филмови награди, така и много силни български акценти.


Всички български филми в програмата ще бъдат лично представени от своите автори пред варненска публика. Фестивалът стартира със специална премиерна прожекция на един от най-новите български филми, представен в рамките на 18-ия София Филм Фест през март и получил Наградата на фестивалната публика – Последните черноморски пирати. Друг изключително чакан акцент в програмата е Нимфоманка на датския провокатор Ларс Фон Триер. Лентата е в две части и ще бъде излъчена на 24 и 25 май. В изборния ден ще бъде представено второто българско заглавие. И България е една голяма грешка е документален филм за прехода от тоталитаризъм към демокрация със специалното участие на медийния експерт Георги Лозанов. Едни от най-награждаваните филми, до които ще могат да се докоснат киноманите са Краят на омагьосания кръг и Кутия за храна. Лентата Лоша прическа на Мариана Рондон е носител на престижната награда на Международната федерация на филмовата преса, а руският Географът си пропи глобуса е специалната награда на The Hollywood Reporter. В афиша присъства и традиционната програма OK Shorts, която включва българската лента Чест - носител на Голямата награда на журито от 36-ия Международeн фестивал за късометражно кино в Клермон-Феран.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098