Menar Film Festival Varna 2015

Menar Film Festival Varna 2015


23 - 29 януари 2015
Седмият фестивал на киното от Близкия Изток и Северна Африка – Sofia MENAR (Middle East and North Africa Region) е в разгара си. Ние във Варна също ще можем да се насладим на селекция (макар и доста по-скромна) от 13 игрални и документални заглавия от споменатите държави.


Пълнометражната програма ще тече в Зала Европа и Зала 6 на ФКЦ и ще представи филми идващи директно от най-големите световни филмови фестивали. Началото ще бъде поставено на 23 януари от 20:00 с мароканския филм Адиос, Кармен. Дебютът на Мохамед Амин Бенамрауи спечели наградата на журито на най-престижния близкоизточен фестивал – този в Дубай.
Менар филм фест отново ще ни отведе на вълнуващи пътешествия из екзотични кътчета, по които рядко стъпва туристически крак. Познатата група чешки авантюристи този път ще пътува С трабант до края на света. Другият пътепис в програмата е Утре сме на друго място на Даниел Ринц, дръзнал да обиколи голяма част от света на мотор. Премиерно ще бъде показан документалният филм Пророкът, базиран върху произведението на Халил Джубран, което преплита по вдъхновяващ начин философията на Изтока и Запада. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.