Съвременно китайско кино

Съвременно китайско кино


13 - 18 февруари 2015
Панорамата на съвременното китайско кино започва на 13 февруари във ФКЦ, където всеки ден до 18-ти включително ще бъде показван по един филм. Прожекциите в зала Европа са с начален час 17:45 и са със свободен вход.


Панорамата представя китайски филми, създадени през последните години и носители на награди от различни форуми. Лентите са отличавани на филмовите фестивали в Кан, Берлин, Шанхай, Тайпе, на Азиатско-Тихоокеанския фестивал.
Фестивалът открива филма Изглежда красиво, който надниква зад вратите на пекински пансион. С интерес очакваме още Къкъсили (за група тибетци, които бранят антилопите от бракониерите в най-слабо населения регион на страната), филм образец за новата еко вълна в китайското кино. Не смятаме да пропуснем и лентата Най-обичното - първият изобщо филм от КНР, който говори открито за СПИН и е тотален пример за освобождаването в киноиндустрията на Китай.

 

Горе Коментари (2)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
#1 13.02.2015 20:38 Dani Angee

Re: Съвременно китайско кино

Интересно защо никъде не се споменава, че фестивалът на китайското съвременно кино се организира по проект на институт "Конфуций" София?

#2 13.02.2015 16:12 Dani Angee

Съвременно китайско кино

Препоръчвам, фестивалът в София мина при невероятен наплив от желаещи. Подборът на филмите е много добър. Но мой фаворит е "Къкъсили" - много силен, много добра операторска работа и актьорска игра - всъщност професионални актьори са само двама, но всички останали са чудесни.