Фестивал за късометражно кино Карантината

Фестивал за късометражно кино Карантината


2 - 5 юли 2015
От 2 до 5 юли във Варна ще се проведе първият фестивал за късометражно кино Карантината, в който ще се изявят млади и все още неизвестни кинаджии. Фестивалът е организиран от Арт сдружение Дедал.


В програмата на кино форума ще видим 68 филма от 30 държави, селектирани от 3262 документални, игрални и анимационни късометражки от 111 страни. Филмите са създадени през последните 2 години и са на млади автори до 35 години, някои от които ще направят дебюта си пред публика. Така фестивалът ще изпълни част от мисиите си - да бъде място за изява на непопулярни имена от кино средите, да постави началото на творческия и културния обмен между млади автори от цял свят.
Филмите са изключително разнообразни по тематика и кинематографичен подход. Ще видим късометражки, поставящи във фокус широк кръг от теми – от екология и опазване на автентични култури, от истории за екстремни места, хора и събития до социално значими теми за човешките отношения и дори до заселването на други планети. Във фестивалната програма са включени и два филма от България - първият е игралният филм 1, 2, 3 докато ме откриеш, а вторият - документалната лента Никола Михов на режисьора Мариян Стефанов, с която фестивалът ще бъде закрит на 5 юли.
Филмовите блокове ще бъдат разделени на: дневен от 16:00 в ателие Дедал; вечерен от 20:30 в рибарско селище Карантината на Аспаруховския плаж. Всички филми от официалната програма са с български субтитри и вход свободен. Организаторите осигуряват и безплатен транспорт до сцената на фестивала, като тръгването от Варна ще става от сградата на стоматологията всеки фестивален ден от 19:00 до 20:00, а връщането от рибарско селище Карантината – от 23:00 до 00:00.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088