In the Palace

In the Palace


28 май 2017 - 4 юни 2017
Четиринадесетото издание на международния фестивал за късометражно кино В двореца пристига във ФКЦ на 28 май, след София и Велико Търново.


Фестивалът представя прожекции на селектираните филми в националната и международната състезателни програми, а афишът е дообогатен с различни събития.
Без аналог е начинанието на In the Palace, благодарение на което във варненските училища с изучаване на чужди езици стартират Обучителните филмови ателиета. В приятелска атмосфера международният екип на фестивала ще обсъжда с младежите общозначими теми на испански, италиански, португалски и английски език, ще ги запознае отблизо с късометражния филм като изключително подходяща форма на изразяване, а паралелно с това ще развие техните практически знания и умения.
Специалната изненада за всички ценители на късометражните филми са блоковете с продукции, номинирани за най-престижните отличия на нашия континент – Европейски филмови награди. Блоковете под надслов European Nights ще се прожектират в зала Европа от 02 до 4 юни. За първи път у нас публиката ще има възможност да се запознае с най-високите постижения в съвременното европейско късометражно кино. Официалната церемония по награждаването на избраните от публиката филми в София, Велико Търново и Варна ще се състои в Двореца в Балчик навръх Джулай морнинг, когато ще е и големият финал и обявяването на най-добрите късометражни игрални, документални, анимационни и експериментални филми в селекцията.

In the Palace е във ФКЦ от 28 май до 4 юни, билети 6лв
Пълната информация за програмата на фестивала и специални интервюта с участниците ще откриете на inthepalace.com, както и на фейсбук страницата на фестивала.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.