Фестивал за късометражно кино Карантината

Фестивал за късометражно кино Карантината


4 - 8 юли 2017
Карантината се случва за трети път във Варна на плажа пред едноименното рибарско селище в Аспарухово - това лято обхваща дните от 4 до 8 юли.


В петте фестивални вечери ще гледаме общо 59 късометражни филма от 28 държави в жанровете игрален, документален, анимация, експериментално кино. Със свои филми ще се представят Сенегал, Филипините, Австрия, Швейцария, Иран, Ирак, Панама, ще видим и кинопродукции от традиционно силно представените държави Испания, Франция, Германия и Италия. В програмата са и два български филма.
Откриването на фестивала е на 4 юли (вторник) от 21:00 с документалния филм Living the Sea от Филипините. И тази година организаторите от Школа Дедал ще спазят традицията и ще поставят началото на фестивалните вечери с филм на екологична и рибарска тематика. Първият от българските филми се нарича Отключи сцената и е документална копродукция на България, Германия и САЩ с режисьор Дейвид Ростън. Представянето на Карантината ще бъде световната премиера на филма. Второто българско заглавие е игралният СМС до мама на режисьора Калоян Патерков.
По традиция ще има осигурен безплатен транспорт до сцената на фестивала в Аспарухово и обратно до Варна след края на прожекциите. Всички филми са с български субтитри, а входът е свободен. Началото на филмовите блокове във всички фестивални вечери е в 21:00.

Пълната програма и всички новини около фестивала четете на thequarantine.org и на фейсбук страницата на събитието.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.