Любовта е лудост 2017

Любовта е лудост 2017


25 август 2017 - 3 септември 2017
Над 100 ленти ще бъдат завъртяни в залите на Фестивален и конгресен център, като част от афиша на тазгодишното издание на фестивала Любовта е лудост.


От 25 август до 3 септември по червената пътека на фестивала ще преминат за 25-ти юбилеен път много български и чуждестранни филмови звезди.
Програмата отново има амбицията да предложи най-доброто от големия екран – в конкурсната международна програма, конкурсния младежки модул, съпътстващите панорами на чуждестранни кинематографии, ретроспекции на българско кино. Авторитетното жури, което ще оценява конкурсната програма включва представители от България, Дания, Унгария, Молдова и Русия. Специален гост на откриването на кинофестивала ще бъде руският кинорежисьор, сценарист и продуцент Карен Шахназаров, с чийто премиерен филм Анна Каренина. Съдбата на Вронски (25 август, зала1, 19:00) ще бъде даден старт на фестивала.
За първи път в програмата на фестивала е включена Панорама на индонезийското кино. Тя започва на 26 август в зала Европа от 17:30, с прожекция на филма Салауаку и откриване на фотоизложбата Прекрасна Индонезия в главното фоайе на ФКЦ.
Голяма част от афиша заемат и Дните на руското кино. Официалното им откриване е на 26 август от 20:00 в зала Европа с филма Болшой.
Други панорами във фестивалната програма са фокус Дания, фокус Унгария, Френско кино – младият герой, свят и граници, По глобуса, Световни хитове, Фестивали и награди, специални прожекции.
Прожекциите на български филми с вход свободен, по традиция остава в зала Пленарна на Община Варна, където всеки ден от 17:30 ще има и срещи с български творци.

Любовта е лудост е в зала 1 и зала Европа на ФКЦ от 25 август до 3 септември.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.