Световен фестивал на анимационния филм

Световен фестивал на анимационния филм


13 - 17 септември 2017
Изплуваме от света на любовта и се потапяме в света на анимацията в следващите пет дни във Варна. За това време на голям екран във ФКЦ ще се завърти най-доброто от световната анимация, включващо 60 късометражни, 6 пълнометражни, 22 детски и 36 студентски филма, както и 8 телевизионни сериала, всички от които ще се състезават за единадесетте награди на фестивала.


В афиша на фестивала влизат още Панорама с 24 заглавия от най-добрата световна анимация, Eротична програма Midnight Hot, Програма на членовете на журито. Ще видим още студентски филми от български и чуждестранни училища и университети - шест от най-добрите анимационни училища в България, Франция, Полша, Шотландия и Китай представят филми на своите студенти. За първа година ще ни гостува Дзилинският институт по анимация. Ще имаме честта да видим първи премиерата на филма на Анри Кулев Вятър работа. В програмата Ретроспективи на режисьори на анимационни филми ще честваме 90 години от рождението на пионера на сръбската анимация Никола Майдак и 85 годишнината на Иван Веселинов. 
Лекции, представяне на учебна литература, свързана с анимацията, кръгла маса, пресконференции и изложби са сред другите събития, извън конкурсната програма.

Световният фестивал на анимационния филм е в зали 1 и Европа на ФКЦ от 13 до 17 септември. Пълната програма и всички новини, свързани с фестивала можете да видите на varnafest.org


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.