София Филм Фест във Варна

София Филм Фест във Варна


16 - 23 март 2018
Филмът, носител на Златна палма от Кан - Квадратът открива деветото издание на София Филм Фест във Варна. Тази година селекцията включва общо 18 ленти, които ще се завъртят в зали 1 и Европа на ФКЦ от 16 до 23 март.


Сред носителите на награди от най-престижните кино фестивали и които определено сме нетърпеливи да гледаме са Нелюбов на Андрей Звягинцев – носител на наградата на журито от фестивала в Кан, Невидима Нишка на Пол Томас Андерсон, удостоен с Оскар и БАФТА 2018 за най-добър дизайн на костюми, както и възхитилият Венеция - Фокстрот на израелския режисьор Самуел Маоз, който заслужено получи 3 приза, сред които и голямата награда на журито Сребърен лъв. В същата графа попадат и лентите Луната на Юпитер на Корнел Мундруцо, който спечели Остин'17 – Най-добър режисьор на фантастичен филм и носителят на големите награди на Бон’17 и Сънданс’17 – Убийство в Кайро. В програмата на фестивала с удоволствие откриваме и добре познати имена като невероятната Даян Крюгер и филма Без милост, за който получи приза за най-добра актриса в Кан и Проектът Флорида с участието на удостоения със Златна мечка на Берлинале за цялостен принос в киното - Уилям Дефо.
Българските филми в селекцията са дългоочакваната продукция 8 минути и 19 секунди по разкази на Георги Господинов и документалният филм на Павлина Иванова Синко мой, посветен на музиканта Миро Морски.


София Филм Фест във Варна е от 16 до 23 март в зали 1 и Европа на ФКЦ; билети: 8/6лв за учащи, студенти и хора в неравностойно положение; 5лв при закупуване на 5 или повече билета

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.