In The Palace 2018

In The Palace 2018


23 - 30 юни 2018
Между 23 и 30 юни Международният фестивал за късометражно кино In The Palace в Балчик ще се случи за юбилейния 15 път. Празникът обаче ще е двоен, защото освен юбилей, фестивалът отбелязва и несравнимия успех да бъде избран за официален партньор от Филмовата академия в САЩ (OSCAR® Academy of Motion Picture Arts and Sciences).


И тази година събитието ще спази традицията и ще се проведе именно в Двореца и Ботаническата градина в Балчик, като отново ще завърши с посрещането на Джулай морнинг на брега на морето.
Филмите, които тази година влизат в официалната селекция на фестивала са общо 132, разделени в категориите игрални, анимационни, документални, експериментални. В отделен състезателен панел ще намерят своето място и студентските филми. Публиката ще има възможност да се запознае с атрактивния подход на творци от Китай, Малайзия, Сингапур и други. Сред интересните експерименти в селекцията се откроява полски филм със 7 режисьора, а най-краткият показан филм ще е български, с дължина от 59 секунди.
Паралелно с филмите, фестивалът ще радва участници и гости и с богата музикална програма. Уникалният микс от джаз, фънк, соул, хип-хоп и диско ще бъде забъркван всяка от фестивалните вечери от селекторите от Radio Nula. Партитата започват в 22:00 в градината, непосредствено до морето, а входът е свободен. 

Пълната програма на фестивала вижте тук и тук.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.