Световен фестивал на анимационния филм

Световен фестивал на анимационния филм


12 - 16 септември 2018
Броени дни след края на Любовта е лудост се потапяме отново в света на киното, този път обаче на анимационното. От 12 до 16 септември на голям екран във ФКЦ ще се завърти най-доброто от световната анимация, включващо късометражни, пълнометражни, детски и студентски филми, които ще се състезават за наградите на фестивала.


В афиша на фестивала влизат още Панорама със заглавия от най-добрата световна анимация, програма на членовете на журито, програма In memoriam с филми на Румен Петков, Златко Боурег и Венелин Петков. Ще видим още студентски филми от български и чуждестранни училища и университети - шест от най-добрите анимационни училища в България, Франция, Полша, Шотландия и Германия представят филми на своите студенти.
Лекции, мастър класове, детска работилница, пресконференции и изложби са сред другите събития, извън конкурсната програма.

Световният фестивал на анимационния филм е в зала 1 и Европа на ФКЦ от 12 до 16 септември. Пълната програма и всички новини, свързани с фестивала можете да видите на varnafest.org


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.