Златна роза 2022

Златна роза 2022


23 - 29 септември 2022
40-то юбилейно издание на фестивала Златна роза ще предложи силна селекция от пълнометражно и късометражно кино на български творци и копродукции с българско участие, изложба, посветена на актьорите, които ще помним, представяния на книги, кръгли маси и дискусии.


14 пълнометражни и 5 късометражни филма ще вземат участие в изданието, а в допълнителната селекция Открити хоризонти ще видим най-новите и акламирани български филми. Фестивалът ще отбележи 3 важни годишнини за българското кино. Това са 100-годишнината от рождението на Борислав Шаралиев с прожекция на филма Рицар без броня, 100-годишнината от рождението на Радой Ралин с музикално-поетичния спектакъл Радой Ралин – една красива грешка и 90-годишнината от рождението на Григор Вачков с прожекция на филма Мъжки времена.
Фестивалът се открива на 23 септември от 19:00 с Лентата Как се научих да летя на Радивое Андрич, създаден по романа на сръбската писателка Ясминка Петрович и е копродукция между Сърбия, Хърватия, България и Словакия.програма

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.