Кинопанорама Италия днес

Кинопанорама Италия днес


6 - 16 декември 2018
Четвъртата Кинопанорама на Италианския културен институт ни носи шест филма от последните години, които разказват за живота в Италия и нейните хора днес през екраните в осем града у нас.


АЗ СЪМ УРАГАН
Богатият финансист Нума Темпеста (тоест Нума Бурята) е принуден да прекара година в общественополезен труд заради укриване на данъци. Така се среща с млад баща, който ходи със сина си в центъра за приемни грижи, но дали приятелството помежду им ще оцелее, когато в историята са намесени и пари?

ДВАМА МАЛКИ ИТАЛИАНЦИ
Приятелите Салваторе и Феличе тръгват на пътешествие из Европа, което ги отвежда ненадейно в Ротердам, а после и в Исландия. След серия злополучия и с помощта на екстравагантната Анке двамата успяват да преборят страховете си и да си дадат втори шанс.

ДОКАТО ИМА ПРОСЕКО, ИМА НАДЕЖДА
Сред лозята на Венето заможният граф Дезидерио Анчилото се самоубива. Неопитният инспектор Стуки разследва случая, който се оказва свързан с последвалите няколко убийства, а ключът към загадката е във философията за живота на хората от региона и любовта им към виното.

КОЛЕЛОТО НА ЖИВОТА
Седем режисьори дебютират с този комедиен омнибус за борбата за оцеляване на работното място, който е финансиран чрез краудфъндинг и е обявен за най-добър филм на фестивала в Торонто през 2016.

ЛЕНИВЦИТЕ
Джорджо е журналист, който прави всичко възможно, за да общува с подрастващия си син, вечно заобиколен от мързеливите си приятели. Когато момчето се влюбва в новата си съученичка, отношенията вкъщи се подобряват само за кратко – миналото на момичето ще изправи баща и син един срещу друг.

НАГРАДАТА
Писателят Джовани Пасамонте пътува с кола към Стокхолм, за да получи Нобелова награда за литература, заедно с асистентът и двете си деца – бивш олимпийски състезател и невротична блогърка. Пътуването им се превръща в обсъждане на стари семейни истории и ги кара да се опознаят истински.

София, Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Габрово – 3лв
Русе, Монтана – вход свободен


· София · Пловдив · Варна
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.