Какво гледа Александър Сано?

19 март 2022 текст Дани Николова
Очакваме новата българска продукция В сърцето на машината с известна доза нетърпение. Това, че историята е по истински случай, че ни връща обратно във времето и че ще видим такава плеяда от актьори (Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Александър Сано, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов, Башар Рахал), ни прави още „по-алчни“ за кино. Докато чакахме премиерата да се появи на големия екран, разпитахме Александър Сано за фаворитите му на малкия. Както и защо да гледаме В сърцето на машината веднага щом излезе.


Вечният фаворит
Големите малки лъжи. Какво ми даде? Каквото и всички други велики сериали – ако си евтин в мозъка и сърцето, и изкуството ти ще е евтино. Завари ме и ме остави в добро настроение по простата причина, че моето настроение през последните 20-ина години е винаги добро. Впечатли ме извеждането на философията и есенцията от cюжета, изпълнението на продукцията, работата на режисьор и актьори, класата, свободата на твореца (визирам най-вече Жан-Марк Вале).
Пресни впечатления
Беше преди година за съжаление... или пък не. Просто по-важно от гледането на сериали ми беше правенето и реализацията на нашите проекти с екипа ни. Но така де, последно гледах Короната. Свръх, свръх високо ниво изкуство. Абсолютно ме зашемети. И такова количество брилянтни актьори на едно място... питаш се как е възможно. Сюжетът е ясен. Върви по биографията на кралското семейство. Основното, което хваща и държи зрителя обаче, е дисекцията на тези абсолютно недостижими хора и личности от това семейство и околните, и това, което излиза на повърхността. Препоръчвам го с две ръце и три крака. Биха го харесали хора, за които това, което родните телевизии масово предлагат в сериалопроизводството, от години ги е накарало да си изхвърлят телевизорите. Хора, които гледат и харесват някой изключително евтин (във всяко едно отношение) сериал, че даже и бъркат, наричайки го „филм“ – да не си губят времето. По-добре да си гледат чекии от рода на София – ден и нощ.
В очакване на...
Новия сезон на Peaky Blinders. Изгледах го преди година. Помня всичко. Очаквам да е все така велик и дори още повече.
Идеалната роля
Някой от Игра на тронове и още поне пет други сериала. Опитът ми досега показва, че допринасям винаги с нещо, което е полезно на проекта. За мен няма значение конкретен образ, стига ролята да е плътна и смислена.Филмът с главно Ф
Еее, не е честно, поне 10 са, но нека кажем сега Дух куче – пътя на самурая на Джим Джармуш. Един от най-красивите филми, които някога съм гледал. Филм с абсолютно уникален собствен стил кино, който не наподобява нищо друго в тази област.Последното от екрана
Матрицата (последната). Ще запазя мълчание.
В ролята на...
Можете вече да ме гледате в компанията на Юлиан Вергов, Христо Петков, Ивайло Христов, Владимир Зомбори, Стоян Дойчев, Христо Шопов и други прекрасни мои колеги във филма В сърцето на машината, вече е в кината и определено трябва да се види и преживее именно на голям екран. Филмът е шедьовър (въпреки мен). Лесно ми е да го кажа, защото вече хиляди гледали го зрители твърдят същото. Ще си тръгнете от киносалона окрилени. И ще ви държи дълго. Няма нищо от мейкинга, което да мога да споделя. Всичко е вътре, а това е най-ценното. Приятно гледане.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.