Ранно пиле 9

Ранно пиле 9
25 ноември 2013
Учебен драматичен театър на НАТФИЗ открива 9 международен студентски филмов фестивал Ранно пиле (27 ноември - 10 декември), организиран от Американска фондация за България и НАТФИЗ Кръстьо Сарафов. За пореден път София ще се превърне в център на младите кинотворци, а ние ще имаме възможност да видим 69 филма от 21 университета от целия свят.


Държавите-дебютанти на фестивала са Русия, Франция, Литва, Естония, Брюксел, Израел, Полша, Беларус и Италия, а дългогодишните приятели от Турция, Сърбия, Гърция, Албания, Румъния, Хърватска, Германия, Англия отново са подготвили изключителна селекция от най-добрите си студентски филми.
Ранно пиле 9 отново ще събере студенти и преподаватели от НАТФИЗ, Нов български университет и Югозападен университет, както и едни от най-големите световни университети за кино и телевизия. Председател на журито ще бъде миналогодишният носител на голямата награда – Барбара Векарич (Хърватия), а негови членове са големите имена на българското кино – Виктор Чучков и Костадин Бонев.
С поредното си издание Ранно пиле отново предоставя на публиката възможността да се срещне отблизо с изкуството, мирогледа и естетиката на младите кинотворци. Но освен това за участващите студенти и преподаватели фестивалът по уникален начин предоставя място за обмяна на опит и идеи, като единствен в България форум за международно студентско кино.
Повече за програмата на ранно пиле 9 ще откриете тук.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.