Душата на тревата или как деца помогат на деца

Душата на тревата или как деца помогат на деца


27 ноември 2018
В навечерието на коледните празници думата благотворителност присъства неизменно в ежедневието ни, но когато е свързана с подпомагането на деца, докосва сърцата ни по различен начин. А когато желанието да помогнеш идва от деца за деца, то тогава приливът на положителна енергия е още по-силен.


Под наслов Душата на тревата децата от четвърти и пети клас на Англо-американското училище ще изложат картините си в периода от 28 ноември до 12 декември в Сан Стефано Плаза.

Събитието се прави с благотворителна цел и дава възможност да се дарят средства за местни сиропиталища чрез българската фондация Прегърни ме, която работи с талантливи младежи в сферата на изкуството. Благотворителният проект Изкуство на възможностите е създаден от група ученици от 11 и 12 клас и модериран от родителско-учителската организация на Англо-Американското училище.

"Учениците работиха много усърдно, за да създадат прекрасни и оригинални картини, изобразявайки как си представят душата на едно растение. На изложбата ще можете да се включите в организираните интерактивни станции и най-вече да се насладите на невероятните картини на малките таланти. Благодарна съм, че съм част от тази изложба и се гордея с моите ученици", споделя г-жа Анастасова, куратор на изложбата и учител по изобразително изкуство.

Душата на тревата ще представи повече от 20 картини, истински произведения на изкуството, които може да видите до 12 декември, изложени в Сан Стефано Плаза на ул. Сан Стефано 22.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.