Чаша със слънце

Чаша със слънце


20 октомври 2020
Любимите моменти от деня ни засичат на спокойствие, когато знаем, че задълженията остават назад в интериора на съзнанието ни и имаме минимум 12 часа да се отцедим от стрес и притеснения, като си казваме "хей, и утре е ден".


Точно по пътя, докато тези мисли минават през ума ни, влизаме в магазина отсреща за любимите сладки и се спираме пред рафта за алкохол. Все пак сме хора с мисия, пие ни се нещо вкусно и чисто, затова грабваме една бутилка Finlandia , които празнуват 50 години, и внимателно я разпределяме сред другите любимци.

Една от причините да оставим отпечатъци върху вече нашата бутилка е, че тя събира в себе си финландската традиция за живот в хармония с природата и използва благата ѝ точно както трябва. Например Suomi ечемикът, който расте върху на пръв поглед студената земя на Финландия, се налива със слънце денонощно и узрява бавно и деликатно. А след 200 етапа и 50 часа дестилация се появява и водката.

Страната може да се похвали и с най-чистия въздух и най-вкусната вода. Има най-доброто съотношение между вода и земя в света, а ледниците формират сърцето на страната. Именно тях водка Finlandia използва при производствения си процес, който е с такова ниво на отговорност към околната среда, че трябва да се дава за пример по-често. Използва се системата от глетчери, формирана през последния ледников период, с толкова кристална вода, че няма нужда от допълнителна филтрация. Вече си мислим как имаме нужда от компания, за да споделим за извора Раямаки, откъдето идва водата във Finlandia. Там е основана дестилерия със същото име през далечната 1888, а 80 години по-късно става абсолютно съвършена. Знаем, че водката ѝ благодари за своя свеж и чист аромат. Затова следваме примера на „Най-щастливото население“, вдигаме чаша с Finlandia и си казваме "Киипис и кийтос!" или "Наздраве и благодаря!".


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.