Балет като на кино

Балет като на кино


14 март 2022
Черногледите песимисти ще кажат, че целият свят отива на кино. Ние обаче сме сред онези наивни идеалисти, които нарочно ще пратят целокупното човечество пред големия екран, за да се наслади на The Ballet Melee.


Балетът е меле не просто под формата на хаотично стълпотворение, а като мултижанрова темпераментна среща на драма, трилър, комедия и романтика, одухотворени чрез театър, музика и танц на фона на модерен прочит на произведенията на Шостакович, Прокофиев, Чайковски, Мусоргски, Хачатурян и други.

Лентата The Ballet Melee e базирана на балета The Bingo Project, пренасящ зрителите в постапокалиптичен свят, изграден на проектен принцип. Впускаме се смело в турбулентното бъдеще на ускорено глобално затопляне, преначертана карта на света и всемогъща бюрокрация по цялата планета, чието управление и оцеляване зависи от печеленето на проекти.


The Bingo Project ни въвлича в спечелен проект за балетна постановка, в която редом с артистите се включва и оркестър. Героите от спектакъла са същите като във филма The Ballet Melee – балет Арабеск и The Bingo Symphony Orchestra, както и актьорът Ники Станоев в ролята на Чиновника.

Хармоничното преплитане на музика и танц омагьосва зрителя с емоционална история, в която светът без бюрокрация е просто невъзможен.

Премиерата на филма The Ballet Melee е в рамките на София Филм Фест на 15 март в кино Люмиер от 18:00 часа. Грабваме билетите си оттук.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.