• Нови Права за ползване на programata.bg

  30 септември 2013

  Приветстваме всички потребители на нашия сайт и бързаме да насочим вниманието им към обновените Права за ползване.
 • So Independent конкурс

  27 септември 2013

  Вече е ясно - фестивалът за независимо и арт кино So Independent ще се случи и тази година, от 24 октомври до 3 ноември, а пълните подробности за програмата му и информация за всичките 40 заглавия ще ви представим съвсем, съвсем скоро.
  Бързаме обаче да ви информираме за първия фестивален конкурс.
 • Голям човек е детето!

  26 септември 2013

  Винаги, когато е ставало въпрос за малчугани, ние от Програмата сме казвали това – независимо дали вашите подопечни извършват геройски бели, или са истински добри деца, дали са лениви ученици, или пък горди отличници – малките хора неминуемо се нуждаят от цялото ви внимание и от специалното ни отношение. Ето защо направихме нещо за тях – създадохме детски блог – kids.programata.bg, в който те да се чувстват като царчета. Представяме ви го с безкрайна радост и с надеждата, че не ще остане ни едно дете, което да скучае.
 • Alive!

  19 септември 2013

  Пълнозърнестият хляб и зеленчуците не са сред любимите ти храни. А плодовете... как могат да се сравняват с парче сочна торта? Не е лесно човек да се храни така, че организмът му да получава всички необходими хранителни вещества. В такъв случай мултивитамините са точно за теб!
 • Хамелеони и оскари

  3 септември 2013

  Радваме се да ви съобщим, че не само ние смятаме чудесния филм на Емил Христов - Цветът на хамелеона, за киноявлението на годината в България.
  Националният съвет за кино, в ролята си на комисия по определянето на български филм за участие в надпреварата за 86-ите награди Оскар за чуждоезичен филм на Американската филмова академия, избра това да бъде филмът именно Цветът на хамелеона.
 • Голямото Like-ване

  30 януари 2013

  Най-сетне! в Програмата казахме "не" на централизацията и обособихме три официални facebook страници - Програмата София, Програмата Пловдив и Стара Загора и Програмата Варна и Бургас.
 • Over the Rainbow

  19 юни 2012

  текст Валерия Василева

  С разрастването на София Прайд фестивалът повлича след себе си огромно количество омраза и насилие и недоумяваме как дори православната църква подклажда подобни реакции. Шумът покрай феста обичайно е свързан с ексцесиите, а може да е много по-приятно. Истината е, че нямаме нищо против да погледаме хубаво кино и красиви фотографии и на това издание (24 – 28 юни) и не се сещаме за нито една причина да не ги видите и вие, независимо дали сте част от ЛГБТ общността или не.
 • Короната тежи

  20 март 2012

  Мечове! Удари под кръста! Политически интриги! Война! Секс! Кръвосмешение! Огън, лед и невръстни дракони! Или просто – вторият сезон на прелестната Игра на тронове започва на 2 април.
 • Ден на българското кино

  12 януари 2012

  На 13 януари  отбелязваме Деня на българското кино.
 • Нова година, нов сайт

  5 януари 2012

  Обичаме новостите, затова не се учудвайте, че решихме да изпратим 2011 и да посрещнем новата 2012 с нов дизайн на programata.bg и няколко съвсем нови рубрики в него.
 • I ♥ Програмата

  29 декември 2011

  Програмата има своя мобилна версия, която освен че е суперфункционална и практична, е и безплатна. Програмата Mobile досега беше достъпна ...
 • Love.net в нета. Буквално.

  18 ноември 2011

  Суперсимпатичният любовно-комедиен и романтично-драматичен Love.net е вече официално достъпен онлайн.
 • Островът с нов трейлър

  28 септември 2011

  На 14 октомври излиза дългоочакваният български филм Островът, чиито звезден състав и необичаен за родните ширини сюжет провокираха вълни от интерес.
 • За пчелите и хората

  16 юни 2011

  Пчелите преживяват доста тежки времена. Оказва се, че колониите от тези насекоми изчезват, при това в световен мащаб и още по-неприятно – в огромни размери. Документалният филм Изчезването на пчелите, разказан от много симпатичната Елън Пейдж (спомни си я от Джуно), фокусира вниманието си върху проблема.
 • Гордост без предразсъдъци

  26 май 2011

  Тазгодишният София Прайд идва с официалната подкрепа на цели пет посолства – американското, германското, френското, швейцарското и британското. Парадът на 18 юни ще бъде предшестван от подгрявка с партита, изложби и няколко филма, селектирани от съответните институции, които ще можете да гледате всяка сряда през юни с начален час 19:00.
 • Островът

  16 май 2011

  През октомври родните киносалони със сигурност ще се препълният заради новия български филм Островът с режисьор Камен Калев.
 • Малка нощна музика

  21 април 2011

  Помним предишните две издания на Ambient Fest – започнаха много силно и обещаващо през 2004 и 2005, но поради една или друга причина ни се наложи да чакаме шест години за продължение. Този месец дейните Bluba Lu обединяват сили с артистичния Дом на киното, за да възродят кино-музикалния фест.
 • Черешката на тортата

  11 април 2011

  Надежда Стоянова

  Не е изненада, че националните телевизии bTV и Нова тв непрекъснато се надпреварват да пускат нови предавания, филми и сериали.
 • Първичен код: играта

  28 март 2011

  Очакваме премиерата на супернапрегнатия трилър Първичен код на 8 април, а още преди това можем да се впуснем в атмосферата на филма със специалната онлайн игра.
 • Фестивална надпревара

  17 март 2011

  текст Валерия Василева

  В края на септември в София стартира вторият фестивал за анимационни филми Златен кукер. Този път събитието обещава да е доста ...