Конно състезание по издръжливост в Копривщица

Конно състезание по издръжливост в Копривщица
23 юли 2015
Paid publication
Няма по-добро място за прекарване на уикенда от прохладна възрожденска Копривщица, известна със своя автентичен архитектурен стил и превърнала се във вдъхновение за великите поети Димчо Дебелянов и Любен Каравелов. 


На 1 и 2 август градът ще предложи на своите посетители още едно уникално преживяване – Квалификационен турнир по издръжливост на коне. На стадиона там ще се съберат най-добрите спортни коне у нас за контролно Световно за млади коне. Теренът е планински, изключително тежък, дистанциите за покоряване са 30, 40, 60 и 80 км, а победителите ще представят България на състезание в чужбина. След всяка обиколка конете ще минават през стадиона на ветеринарен преглед за проверка на кондицията си. Там зрителите ще могат отблизо да се докоснат до силата и красотата на арабските коне.

Докато състезателите са по трасето, гостите ще могат да похапнат и пийнат на чист планински въздух, да се разходят по калдъръмените улички и да посетят 7-те градски музея. Късметлиите ще спечелят от томболата безплатни ваучери за езда в Копривщица. Заповядайте да пояздим заедно. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.