Дуети

Дуети
театрална постановка
от Питър Куилтър
Режисьор: Владимир Люцканов
Сценография: Петя Стойкова
Със: Силвия Лулчева и Владимир Пенев
Вече не ни впечатляват спектакли – сбор от едноактови пиеси, тип етюди, на дадена тема. Този сезон ги гледаме в няколко театъра.


Дуети, режисиран от Влади Люцканов, е всъщност напаснат дует между Силвия Лулчева и Владо Пенев, които, превъплъщавайки се в различни образи, с различни черти от мъжко-женския характер, показват колко различна може да бъде обичта. Леко, но не повърхностно. Без да са натрапчиви, по-скоро изтъкани от тънък английски хумор, са чувствата между отявлен гей и неговата секретарка; отломките между двама пред развод; братът, който за трети път трябва да ожени по-малката си сестра. И всичко това обединено от затрогващия разказ на двамата в пределна възраст, които най-сетне са се открили (по обява), преглътнали дори явните си несъответствия.
Бари не обича сватбите и сватбените подаръци, защото разводите са толкова повече, че по-добре е да вземеш подарък под наем. Влудяват го и църковните камбани – проглушават ушите му. За зла участ, точно сватбена е и тортата по случай рождения му ден. Мечтае да си наеме млад, красив, атлетичен иконом. Джанет напротив, би се оженила и за гей, пък макар и да трябва да се бие с някого за роклите си. Сламката и за двамата е круиз, новото начало.
В страната на страстните фиести и на коктейлите – Испания, не можеш да се разведеш. Дори да си на предразводен курорт.
Дуети е и първото произведение на нашумелия британски драматург Питър Куилтър, което се представя пред българска публика, а преди нас са го гледали в 37 страни.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.