На другата сутрин

На другата сутрин


Оригинално заглавие: The Morning After

театрална постановка
от Питър Куилтър
Превод: Харалампи Аничкин
Постановка: Красимир Ранков
Режисьор: Веселин Ранков
Сценография: Николай Николов
Музика: Мартин Каров
Сценичен бой: Емил Видев
С: Александра Сърчаджиева, Явор Борисов, Нона Йотова, Красимир Ранков, Александра Иванова, Петя Димитрова
Снимки: Симон Варсано
Смешничка отпускарска пиеса, в стилистиката на мръсните вицове с елементи на шоу, приличаща на летен дъжд (вече по-скоро есенен), която предизвиква разведряващо хихикане.


Сигурно поне веднъж в живота ви се е случвало да се напиете (почти безпаметно) – с неясно станало (от вечерта) и мъждиво настояще (с тенденция сутрешният ви поглед да изясни разтроените образи). Картинката е мрачна, а може и да е симпатична – зависи от гледната точка. Намирате се в друго легло (аз как попаднах тук?), с неизвестен човек, името на когото не помните (е, това не е чак толкова шокиращо). Но когато се окаже, че всичко, свързано със сексуалната ви (не)гордост е за продан, ви идва в повече.
Нона Йотова е в образа на кълчещото се, разсъблечено, показващо даже фитнес умения и креватни подвизи sex girl мамче. Дори този път пее на живо с китарата. Да, вероятно повечето жени искат да бъдат или се мислят за разкрепостени майки, които са махнали дистанцията с порасналите си деца. Но чрез ролята си Нона Йотова  директно поучава – “Всички го правим, защо да не го обсъждаме, така, както спокойно говорим за храната, дрехите, работата? Защо да го избягваме? То е от малкото останали ни удоволствия (което накрая, даже и в пиесата, завършва с брак).”  
Шоу като шоу. Веселия. Надяваме се обаче Всички в леглото да не определи насоката на Сатиричния театър през започналия нов сезон. Иска ни се не просто комерсиално, лековато, смешно шоу, което забавлява, без да се запомня, а пълни с  елегантен хумор представления, които да оставят следа в душата ни и да ни карат поне мъничко да се замислим.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.