Мълчаливи предания

Мълчаливи предания
театрална постановка
Автор и режисьор: Боян Иванов
Хореография: Татяна Соколова
Сценография и костюми: Свила Величкова
Визуални ефекти: Тодор Тодоров
Музика: Irfan
С: Евгения Василева, Стоян Стоянов, Веселина Калчева, Боян Стоянов,  Екатерина Василева, Росен Радев, Диана Цолевска, Вера Стойкова
Мълчаливи предания е опит със средствата на танцовия театър и мултимедията да се изгради образния свят на две български предания за самодиви, обединени в общ сюжет.


Историята за самодивата, на която млад мъж е отнел магическата сила, като открадва дрехата й и по този начин я превръща в обикновена жена, за да се ожени за нея, е повтарящ се мотив от българската митология и отправната точка за сюжета на представлението. Двете различни представи - за живот без правила и живот в реда на обществото и техните допирни точки като възможност или невъзможност да съществуват заедно без компромис, са темата, занимаваща създателите на спектакъла. Живото изпълнение с проекции и анимация отварят възможност за създаването на фантазен свят, в който образът и движението водят разказа. Спектакълът е построен изцяло върху музиката на група Irfan, която е от малкото български представители на музикалното течение World Music с характерното смесване на музикални мотиви от националния фолклор с мотиви от световното музикално наследство.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.