Рамона

Рамона
театрална постановка

от Театър Габриадзе
Текст, режисура и сценичен дизайн: Резо Габриадзе
Музика: Резо Гарбиадзе, Елена Япаридзе
Сценография и кукли: Тамар Чалаури, Нана Чезгия, Олег Ермолаев, Гиорги Гиоргобиани, Авдтандил Гонашвили, Лука Гонашвили, Гела Янгирашвили, Александър Хеймановски, Леван Кикнавелидзе, Тамар Кобахидзе, Александра Лунякова, Артем Озеров, Светлана Павлова, Виктор Платонов
С: Тамар Амираджиби, Гиорги Гиоргобиани, Владимир Мелцер, Анна Ниджярадзе, Нино Саджая, Иракли Шарашидзе
Ако сте пътували до Тбилиси, най-вероятно сте чували и виждали този марионетен театър в центъра на града, и то не по случайност – това "национално богатство", както грузинците го наричат, разказва големи истории в малък мащаб и привлича към себе си глобално внимание.


Ето защо е важно, че ще видим куклите на Габриадзе и на наша сцена, а представлението, с което те за пръв път ни се покланят, е за "красивата и трагична любов между два парни локомотива". Симпатично? Да, но и съвсем не повърхностно – в сюжета, който ни връща към следвоенния Съветски съюз, лежат много сериозни въпроси, а защо главните му герои се движат по релси, Габриадзе обяснява така: "Веднъж Киплинг казва, че парният локомотив, наред с морския двигател, е най-чувствителното нещо, сътворено някога от човека. Реших да следвам тази нишка и да пиша по нея".


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.