Българска мистерия

Българска мистерия
театрална постановка, танцово представление

Режисьор: д-р Маргарита Божилова
Сценография: д-р Петя Караджова
Музика: д-р Валерия Крачунова, Георги Андреев
Съвременни танцови техники: Неделя Ганчева
Сценичен бой: д-р Камен Иванов
Народни танци: Елица Костадинова
С: Вероника Манчева, Гергана Ценова, Мелинда Терзийска, Николай Йорданов, Паолина Попова, Росица Кирилова, Цветан Русев Мартин Киряков, Александър Будуров, Валерия Колева, Велизар Груев
Либретото е изградено върху основата на българския фолклор и разказва по нов начин легендата за вграждането на сянката на любимата в строеж, за да пребъде навеки.


Движещият персонаж е прочут Майстор, който в края на живота си "случайно" стига до лековит извор и чудодейно се подмладява. В съня си Майсторът разбира, че промяната му е дадена свише, за да изпълни конкретна задача – да построи на извора чешма, за да могат по-лесно болните телом и духом да се лекуват. Под покровителството на своя Ангел, още на другата сутрин, Майсторът за залавя за работа, но Демонът му не е готов така лесно да се предаде и започва да саботира изпълнението на възвишената задача, вкарвайки в нейното развитие ежедневието на близкото село – с любовните закачки на момите и момците, но най-вече с любовния триъгълник, който създава между Майстора, най-личната мома (Елица) и нейния ухажор (Юнак Колю). Оттук започва вътрешният конфликт на Майстора – изборът между щастливия "земен" живот, изпълнен с любов, и изпълнението на богоугодната мисия.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.