Вечерята

Вечерята
театрална постановка
от Херман Кох
Режисьор: Пламен Марков
Сценография и костюми: Мира Каланова
Музика: Калин Николов
С: Дария Симеонова, Ивайло Герасков, Лилия Маравиля, Михаил Милчев, Пламен Манасиев, Бистра Иджома Окереке, Боян Фърцов, Климентина Фърцова, Мелин Ердинч, Недялко Стефанов, Сияна Начева, Теона Димова, Яна Пенева
Не сервираме това заглавие за първи път: след като романът на холандския писател Херман Кох излезе и обра куп награди през 2009, неговата противоречива екранизация с Ричард Гиър, Ребека Хол и Стийв Куган (режисирана от Орен Муверман) пристигна тук на CineLibri през 2017.


Ето защо не ни учудва, че и постановката по този напрегнат камерен трилър влиза в съпътстващата програма на същия фестивал, но този път с режисурата на Пламен Марков. В нея сцената се превръща в декор на скъпия ресторант, където две двойки поставят на масата своя общ проблем – синовете им са извършили сериозно престъпление, което съвсем скоро ще излезе наяве. Дотогава обаче пред тях се трупат порции с важни въпроси, които започват да тежат и на нас: трябва ли да защитаваме децата си, когато са виновни? А дали и ние не носим отговорност за действията им?

Плакат: Радослава Боор


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.