Женските изкуства за щастливо съпружество

Женските изкуства за щастливо съпружество
театрална постановка
по книгите Женските изкуства за щастливо съпружество на Йона П. Стоянова и Домъ и общество – книга за етикецията въ Царство България от инж. Лили Янакиева
Драматург: Стефан Иванов
С: Василена Винченцо, Миленита
Възможно е заглавието да ви е познато – под същото име през 1929 излиза книгата на Йона П. Стоянова, която представлява нещо като наръчник за успешен брак и правилно поведение на порядъчната жена от времето на Царство България.


Малко по-късно, през 1935, излиза и Домъ и общество – книга за етикецията въ Царство България на инж. Лили Янакиева, която също отговаря на важни въпроси в този дух: как е учтиво например дамата да държи бинокъла си по време на представление и колко точно да се притиска към кавалера си по вре-ме на танц. Какво общо имат тези четива с пиесата ли? Всъщност драматургът Стефан Иванов стъпва тъкмо върху техните страници. И не само – в тях от сцената се оглеждат и две съвременни жени, а срещата между различните поколения открехва завесата към диалога, разбирането и равнопоставеността между половете, така че жената от днес да осмисли и разбере по-добре своето настояще и бъдеще.

програма

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.