Утайка от кафе в ла минор

Утайка от кафе в ла минор
театрална постановка
Текст и режисура: Николай Ламбрев-Михайловски
Мултимедията: Слави Георгиев
С: Йоана Ламбрева, Ева Тепавичарова и Дарин Ламбрев
Утайка от кафе в ла минор е необичаен спектакъл, вдъхновен от унгарски творби. В него изповедите на героите, диалозите, конфликтите преливат в изпълнения на живо на клавирни творби от Лист, Шопен, Шуман, Менделсон, Рахманинов, творби за виолончело на Дворжак.


Думите и музиката свързват младата учителка по пиано Марта, нейната майка – забележителна оперна певица с име по световните сцени и брат й – млад талантлив виолончелист в експресивна, богата на емоционални нюанси картина. Марта непрекъснато чете, избира си пасажи от прочетеното, чийто философски заряд й дава вдъхновението и свободата да осмисля битието. В своята емоционална самота, тя търси в книгите и пианото истината за себе си като човек. Но все нещо не й достига. Сложни са взаимоотношенията с майка й, една интересна жена, доказала себе си в изкуството, но прекъснала връзката с децата си. Марта решава да стигне до същината на собственото си аз чрез пътуване в сънищата. Живее два живота – в реалността и в съня. Кой от тях е истинският? Нейната тревожна и чувствителна душа я провокира непрекъснато в оценката на живота и морала на съществуването в днешния свят, в който самотата за мислещия човек е неизбежна аура. Вдъхновението от унгарските писатели: Михай Бабич – Халифът щърк, Дьорд Драгоман – Клада, Кристина Тот – Баркод, Едина Сворен – Брудершафт, Янош Лацкфи – Унгарски бивалици и небивалици, Шандор Мараи – Четирите сезона, Шандор Чори – Добро утро, свят раждат този текст/пиеса Утайка от кафе в ла минор, по-който е създаден спектакъла.


Поради извънpeднaтa eпидeмичнa oбcтaнoвĸa ви съветваме да следите и сайтовете на организаторите на събитията, за които четете тук, за настъпили промени в програмата им.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.