Списък на всички страхотни неща

Списък на всички страхотни неща


Оригинално заглавие: Every Brilliant Thing

театрална постановка
от Дънкан Макмилан
Превод: Калина Лазарова
Режисьор: Боряна Йовчева
Сценография: Михаела Михайлова
Моноспектакъл на Милко Йовчев
Вече 10 години театър Реплика действа на нашата свободна сцена и говори от нея по социални теми, с които хвърля камъни срещу „щампата на статуквото“. С този кръгъл юбилей празнува и публиката, защото трупата тепърва вади няколко премиери от ръкава си и ги нарежда пред нас в следващите месеци.


Първо обръщаме поглед към тази пиеса на съвременния английски драматург Дънкан Макмилан, замислена като интерактивен монолог, който на наша сцена е в ръцете на талантливия Милко Йовчев. Той е едно момче, което, в стремежа си да се пребори с всепоглъщащата депресия на майка си, започва всеки ден да добавя по нещо в списък с всички страхотни неща, заради които си заслужава да си жив – от сладоледа до това да седиш късно пред телевизора или просто нещата на райета. „Представлението е колкото монолог, толкова и забавен и вълнуващ диалог с публиката“, подсказват зад кулисите и ни канят отсреща за реплика, с която онова пред нас неусетно става все по-лично.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098