Деца на слънцето

Деца на слънцето
театрална постановка
Театър Червен факел – Новосибирск, Русия
от Максим Горки
Режисьор: Тимофей Кулябин
Сценография: Олег Головко
Светлинен дизайн: Александър Романов
Драматургия: Олга Федянина
С: Павел Поляков, Ирина Кривонос, Дария Емелянова, Константин Телегин, Андрей Черник, Линда Акметзянова, Валерия Кручинина
Написана в размирните времена в Русия през 1905, комедията с драматични нюанси Деца на слънцето от Максим Горки представя едно малко общество, което не успява да усети случващото се в реалността около него.


Хората в него философстват, както са свикнали, и копнеят за някакъв смисъл, но остават слепи за наближаващото им заличаване. За трети път платформата Световен театър в София представя спектакъл на един от най-интересните и признати из цяла Европа руски режисьори днес – Тимофей Кулябин. В неговия сценичен прочит пиесата е осъвременена и фокусирана върху взаимодействието между персонажите. Как се получава така, че разсъждавайки върху отношенията си, културата и вселената, те не усещат, че светът им го грози опасност? Деца на слънцето има 7 номинации за националната театрална награда на Русия Златна маска – за най-добро камерно представление, за режисура, сценография и четири актьорски изпълнения.
На руски език със субтитри на български и английски.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.