Мартин, Данчо и майка им

Мартин, Данчо и майка им
театрална постановка
Автор и режисьор: Камен Донев
моноспектакъл на Карла Рахал
Пиесата се казва Мартин, Данчо и майка им. За какво се разказва?
В постановката на Камен Донев се разказва за една жена, затрупана от ежедневието си. Жена, която в крайна сметка има нужда да излезе от своята черупка и да подиша малко чист въздух. По някакъв начин може би това е най-трудната роля, която съм играла досега, защото обхваща страшно много неща. Това е най-специфичното за нея – че е толкова всеобхватна.

Как се работи с Камен Донев?
С Камен работихме много лесно, забавлявахме се много в търсенето на ключа как самата аз да направя тази роля. Много се радвам, че той ме е избрал да изиграя негова пиеса. Но наистина се оказа много трудно да работиш без партньори на сцената. Мисля, че това е най-трудното.
Сега с Камен се сблъсквам с абсолютно различен метод на работа. Той изисква от мен импровизации, неща, с които досега на съм се сблъсквала. Научих страшно много. Камен е човек, който аз много харесвам като актьор. Неговият вътрешен професионален свят е много различен от този на останалите режисьори, с които съм работила. Имаше репетиции, в които просто съм изпадала в някакъв унес да го слушам.

Пиесата е по-скоро комедийна. Кое е смешното?
То най-вероятно ще се разбере по време на спектакъла – всеки сам за себе си ще го намери. Защото на всеки му е смешно различно нещо. На мен самата пиеса ми е много смешна. По-конкретно – лудостта на тази жена.

Какво стана с твоята музикална кариера? Защо вече не чуваме нищо от теб?
Когато се омъжих, поспрях да се занимавам така активно. Освен това в България не знам дали има смисъл да се прави музика. Защото, за да направиш нещо хубаво и да има резултат, просто имаш нужда от пари. А аз не съм човек, който може да се занимава с това да търси пари. Счетоводната или икономическата дейност са ми изключително неприсъщи, просто не ми отива и не го мога. И поради тази причина излязох от кръга. Трябва да има хора, които да се занимават специално с това – а мениджъри в България няма.

Значи според теб кризата в българската поп музика е заради малкото пари?
Ами да. И заради нежеланието на хората да се отърсят от соцминалото, което е тежък товар. В България има много бедни хора, много малко са богатите, които се интересуват от изкуство... много оплетена е историята...

Ок, разбрахме, музиката засега остава настрана. А в театъра замисляш ли нещо ново?
Ами засега мисля само за моя спектакъл, за моята премиера, а след това - накъдето духне вятърът, както казва тя, моята героиня.

Карла Рахал е в Мартин, Данчо и майка им, Народен театър.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.