CREAtorium - Лабиринт в лабиринта

CREAtorium - Лабиринт в лабиринтаС: Театър на сетивата
Чували сме доста мистериозни истории за подземията на НДК, но тези дни всеки от нас може да преживее там своя собствена. Уловката? Нито дума пред останалите, преди и те да са минали през своя CREAtorium – Лабиринт в лабиринта.


Преди няколко месеца и ние го преживяхме. Една вечер оставихме ключовете и телефоните си на входа на Вертиго Тауър в Манастирски ливади и влязохме навътре със свален гард, за да усетим с кожата, ноздрите, очите и ушите си Пеперуда в камбана на Театър на сетивата. Беше особено, различно за всеки, за някои – интимно до сълзи, за други – нова история за бързо споделяне още в таксито към вкъщи. Но нито един не съжали за парите си, похарчени за пристъпване в тъмното със завързани очи.

Сега мащабите набъбват до дворцови – вместо под страшно високия стъклен покрив на Вертиго, трупата на Театър на сетивата ще разпери интригата в НДК, с нов сюжет. Проектът, създаден за това пространство, се казва CREAtorium – Лабиринт в лабиринта, а иначе го наричат "филм в живота". Предвид степента му на съспенс, трябва да го водим трилър, от който всички сетива настръхват. Но момент, това не значи ужас. Преживяването е нещо като сляпа среща със самия себе си, в която вадиш линийка и измерваш собствените си граници. Възможно е дори да ги надскочиш, така че пътешествието е направо отвъдокеанско.
За спектакъла дотук знаем, че ще превърне търбуха на Двореца в "непредсказуем лабиринт на сътворението и пресътворяването", който те въвлича в паралелна реалност с възможност сам да решиш колко дълбоко искаш да се гмурнеш в преживяването. През създадената за целта инсталация ще се преминава поединично, а докато всички сетива са изострени до максимум от провокации към тях, предизвикателствата ще са две – страхът от неизвестното и тежестта на личния избор.

Е, ние лично сме вътре без да ни мигне окото. Първите две дати са 29 февруари и 1 март, после има още пет до края на месеца, а участието става само след предварително запазване на час и купуване на билет – 50лв, по банков път. Записването става на 0988 383 268 всеки ден между 10:00 и 17:00, всички данни ще ви се открият тук.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.