След репетицията

След репетицията
театрална постановка
от Ингмар Бергман
Превод: Васа Ганчева
Режисьор: Валентин Ганев
Сценография: Красимир Вълканов
Костюми: Мария Диманова
Музика: Слав Бистрев
С: Веселин Ранков, Стефка Янорова, Гергана Плетньова
Снимки: Иван Дончев
Тази година целият свят отбелязва 100-годишншната от рождението на Ингмар Бергман. Изцяло актьорският екип на представлението След репетицията му отдава почит с пиесата, която се смята за негова „любовна изповед към сцената“.


Тя въвлича в ситуацията на „театър в театъра“, в който актьорите играят актьори, а техните превъплъщения, страсти и илюзии се лутат между живота в реалността и живота на сцената. Валентин Ганев заедно с актьорите Гергана Плетньова, Стефка Янорова и Веселин Ранков ни въвеждат в света зад кулисите и разказват историята на режисьор и две актриси. За актьора репетицията е живот. А какво се случва след нея? Къде се намира фината граница между ролята и реалния живот?
Бергман пише След репетицията първо като сценарий за телевизионен филм, който заснема през 1984. Той получава много добри отзиви и се представя на филмовия фестивал в Кан. И тук Бергман навлиза дълбоко в сложната психология на своите персонажи и една след друга сваля маските, които всеки налага върху себе си в театъра на живота.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.