За какво ви е Дон Кихот?

За какво ви е Дон Кихот?
театрална постановка
по мотиви от романа Дон Кихот де Ла Манча на Сервантес
Драматургична версия: Юрий Дачев
Постановка: Бина Харалампиева
Сценография: Елица Георгиева
Костюми: Свила Величкова
Музика: Асен Аврамов
С: Герасим Георгиев-Геро, Александра Сърчаджиева, Мартина Вачкова, Калин Сърменов, Боян Арсов, Екатерина Георгиева, Красимир Куцупаров, Константин Икономов, Мирослава Върбанова, Мартин Каров, Кирил Бояджиев, Пламен Великов
Въпросът е вечен от Сервантес насам, а сега на сцената го повдигат драматургът Юрий Дачев и режисьорът Бина Харалампиева, чийто Дон Кихот сам избира да бъде "луд".


Дон Кихот е на върха на славата си на „най-велик, най-доблестен, непобедим и прочут рицар на печалния образ. Следван от поизтощения и по своему верен оръженосец Санчо, героят от Ла Манча попада във владенията на Марсела. Запознанството с изкусителната херцогиня е началото на най-опасното от приключенията, с които Дон Кихот се е сблъсквал… За какво ви е Дон Кихот? е съвременен поглед върху безсмъртната творба на Мигел де Сервантес. Спектакълът не преразказва за приключенията на храбрия рицар от Ла Манча и неговия верен оръженосец Санчо Панса, а представя по-скоро романтично-поетична версия на емблематичните герои, пресъздадени на сцената от едни от най-популярните комедийни актьори.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.