Евита

Евита
мюзикъл
от Андрю Лойд Уебър и Тим Райс
Диригент: Константин Добройков
Режисьор: Нина Найденова
Хореограф: Боряна Сечанова
Сценограф: Елица Георгиева
Художник: Николина Костова - Богданова
Превод: Цветомира Цонева
Солисти:  Виктор Ибришимов, Юлия Йорданова, Георги Султанов, Марк Фаулър, Станислава Момекова
С: Оркестър, Хор и Балет на Опера Пловдив
Повече от 40 години един от най-известните мюзикъли на Андрю Лойд Уебър се играе на Уест Енд и Бродуей, но у нас се поставя за първи път на сцена - след продължителни  преговори за правата (в това число и одобрение на превода на песните), Евита вече е част от репертоара на Опера Пловдив.


Сюжетът на творбата е може би най-сполучливото претворяване на живота на Мария Ева Дуарте Де Перон - втората съпруга на аржентинския президент Хуан Перон и първа дама на южноамериканската република преди да напусне света едва на 33 години. Нейната противоречива история е пресъздадена на сцената от режисьора Нина Найденова след детайлно изучаване на историческите факти. За това помага и Аржентинското правителство, предоставяйки на екипа на постановката автентични фотографии - срещите на Ева Перон с работници, пламенните речи от терасата на Президентството, пилеенето на пари, пътуванията до Европа - богат документален материал, умело вплетен в сценографията чрез мултимедията на Никола Налбантов.
За ролята на Евита са поканени Рейчъл Роу и Юлия Йорданова. В образа на Че влизат Стефан Вълдобрев и Виктор Ибришимов. Вокалните партии на президента Перон са разпределени между Георги Султанов и Атанас Сребрев, а Марк Фаулър, Момчил Караиванов и Станислава Момекова изпълняват останалите централни роли.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.