Грации

ГрацииBuy tickets
 
танцово представление
Хореография: Силвия Грибауди
Драматургия: Силвия Грибауди, Матео Мафесанти
Костюми: Елена Роси
Осветление: Антонио Риналди
Фотограф: Матео Мафесанти
Със: Силвия Грибауди, Сиро Гулиелми, Матео Марчеси, Андреа Рампацо
След като Силвия Грибауди години наред танцува класически балет, включително в театралната компания Ла Фениче във Венеция, тялото ѝ постепенно започва да се променя и да излиза от шаблона "перфектно".


Вместо обаче да остави сцената зад гърба си, тя прави друго – обръща се към съвременния танц, където като хореограф и изпълнител печели награди като Giovane danza d’autore и участва на Aerowaves, Венецианското биенале и Дъблинския танцов фестивал. Иронично, основната тема в спектаклите ѝ е именно разминаването между очакванията към тялото на един танцьор и реалността, която нейното представя – едно "наистина свободно от стереотипи тяло", както пишат от Quantescene! Cose di Teаtro. Тъкмо с него Силвия застава пред нас и в спектакъла Грации, който стъпва върху мита за древногръцките Харити – трите дъщери на Зевс, които се славят със своя ведър дух, чар и хубост. В кожата им на сцена влизат трима танцьори, които заедно с Грибауди поставят под въпрос каноните на красотата - при това с ирония, хумор и лекота, които ни разсмиват, докато съвсем фино ни замислят и за размера на човешките предразсъдъци в съвременното общество.

 

Грации  се играе на 20 септември от 19:30 в Дом на културата Борис Христов в Пловдив като част от One Dance Week 2020, а билетите са на epaygo.bg. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.