Снежанка и седемте джуджета

Снежанка и седемте джуджета
театрална постановка, за деца
от Братя Грим
Драматизация и постановка: Бисерка Колевска
Сценография и кукли: Свила Величкова
Музика: Нелко Коларов
С: Любомир Желев, Анна-Валерия Гостанян
Огледалото е магичен предмет и основен герой в приказката. То разказва историята за пагубната сила на суетата превърнала за вечни времена злата мащеха на Снежанка в грозна врана.


 Царицата и нейните помощници са отблъскващи, жестоки, коварни същества, готови на всичко за да запазят богатствата и властта си над хората. Но дори най-страшният злодей, дори вещицата мащеха, не могат да се противопоставят на красотата и добрината на Снежанка. Злите сили губят битката и краят на историята е щастлив.
Зрителите ще имат удоволствието да гледат красиви, необичайни, с човешки размер кукли в брилянтното изпълнение на актьора огледало. Той оживява пред публиката всички огледални образи на хората, огледали се в него и те придобивайки живот стават самостоятелни и неуправляеми. Царицата се моли да командва огледалото. Хиляди пъти задава един и същи въпрос – Коя е най-красива на земята? – и отговорът не й харесва. Но истината не може да се промени, огледалото казва само истината, защото ако излъже ще се пръсне на хиляди малки парченца. Историята е знаменателна и красива. Има смях, любов, напрежение, неочаквани обрати и прекрасна музика.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.