Гореща

Гореща
танцово представление, пърформанс
Гореща - стая за професионална публика, е програма, организирана от Steam Room, която създава пространство за дискурсивни практики около съвременния танц, хореографията и пърформанса.


Целта на програмата е да предостави пространство за практикуване, обсъждане и анализ на всеки човек, който се интересува от танц, хореография и пърформанс. Този път програмата е предвидена да се проведе в Читалище Хамалогика - алтернативното пространство за съвременна култура и изкуство в Бургас. Гореща предлага три различни формата, които насърчават диалога, обсъждането и споделянето: Споделени практики - локални артисти  физически ще споделят и изследват своите артистични практики с професионалисти и любопитните хора (т. нар. по-широка публика). Ще бъдат последвани от колективна рефлексия върху тях.; Запознайте се с артиста - локални артисти ще представят (изпълняват своите артистични практики пред аудитория, последвани от публична дискусия, по време на която всички ще се фокусират върху представената практика от артиста); Четене в кръг - със структурирани практики за четене и разглеждане на текст, занимаванията ще са свързани с анализ на теорията, ползвана към съвременен танц, хореография и пърформанс.
На 22 септември в Бургас форматите и участниците са следните: Споделени практики с Искра Проданова и Светлозара Христова (10:00-14:00), Четене в кръг със Steam Room (15:00-19:00), Запознайте се с артиста Петя Стойкова (20:00-22:00). Повече информация търсим на steamroom.site и фейсбук страницата на събитието.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.