Мир вам

Мир вамСтудио за документален театър Vox Populi
Режисьор: Неда Соколовска
Драматургия и текст: Иван Димитров и Неда Соколовска
Сценична среда: Албена Баева
Режисьор на филм: Андрей Гетов
Оператор: Иво Дончев
Координатор и ръководител на социологическо проучване: Миглена Герасимова
С: Мила Банчева и Рикардо Ибрахим
Мир вам навлиза в света на сложната и болезнена реалност на бежанската вълна и на миграционните процеси в утрото на 21. век. Тук бежанската криза се разказва сама чрез историите на участниците в нея: бежанци, мигранти и обикновени българи, които имат допир с тях.


Мир Вам! е универсален религиозен поздрав, който се среща и в християнството, и в исляма. Отговорът на този поздрав от другата страна е „Вам Мир!”. Но какво е мирът? Какво е да бягаш от война? Как се прекосяват граници? Какъв е животът в бежанския лагер? Къде е търпимостта? Има ли толерантност и кои са нейните прагове? В какъв свят живеем днес?
Мир вам“ е документално театрално представление въз основа на характерния за Vox Populi вербатим подход. В него изпълнителите на сцената възпроизвеждат дословно аудио записи на интервюирани по темата хора. За създаването му екипът провежда теренно проучване в бежански лагери в България, както и границата с Турция. Освен за основа на представлението, събраният документален материал служи и за изготвянето на социологичен доклад върху проведените от екипа интервюта с бежанци и български граждани.

Представлението е с български, арабски и английски субтитри.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088