Антигона/ Лотос

Антигона/ Лотос
балет
Хореографии: Людовик Парти/ Алесандра Скаламбрино
Танцовата вечер носи премиера на едноактния балет Антигона с хореограф Людовик Парти и второ представление на Лотос по хореография на Алесандра Скаламбрино.


Антигона
Вдъхновен от произведението на Жан Ануи, едноактният балетен спектакъл разгръща темата за дъщерята на Едип върху композиции на Теодор Антониу, Арво Перт, Микис Теодоракис, Джовани Солима, Никос Скалкоттас и Фредерик Шопен. Солисти са Анелия Димитрова, Фредерико Пинто, Ивайло Янев, Франческо Бориелло, Джоузеф Райт, Каито Такахаши, Фиорди Лоха.
Антигона демонстрира преданост и величие на духа - безподобни в митологията. Когато баща ѝ е прогонен от Тива, тя е негов водач и закрилник до края на дните му. Докато братята ѝ - Етеокъл и Полиник, се състезават за власт, а чичо им Креон безчинства, Антигона се завръща в Тива, за да поеме ролята на млада героиня, която оспорва режимите в името на всеобщата любов.

Лотос на младата хореографка Алесандра Скаламбрино от Италия е метафора на хората, които са в състояние да преодолеят мъката със спокойствие, самоконтрол и постоянство. Началото на танца започва с подвеждащата идея за романтична любов, според която човек може да бъде щастлив само в двойка, преди да достигне до окончателното осъзнаване, че самоусъвършенстването на индивида зависи единствено от него самия. Алесандра Скаламбрино избира за своя спектакъл вдъхновяващата музика на Фредерик Шопен, върху която танцуват балетистите Богдана Сергеева, Акари Моримацу, Микела Канин, Джулия Рагуза, Джулия Моргандо, Ромина Славова, Сторм Норис, Рио Сузуки, Марта Перес и Ивелина Николова.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.