Снежната кралица

Снежната кралица
театрална постановка, за деца
Музика: Чайковски, Елгар, Григ, Мусоргски, Сибелиус
Хореограф: Ангелина Гаврилова
Драматург: Марий Росен ·  Сценограф: Иван Токаджиев
Художник на костюмите: Адрияна Найденова
Репетитор: Олеся Пантикина
С: Петя Колева, Васил Дипчиков, Стефан Вучов, Филип Миланов, Таня Кацарова, Елизабет Якимова, Мария Касабова, Теодора Друмева, Виктория Петрова, Наско Николчов, Стефка Табакова, Валери Миленков, Ервин Есен, Светлозар Тинев, Теодора Друмева, Андрея Дякова
Снежната кралица на Балет Арабеск е съвременна танцова приказка за деца и възрастни по безсмъртната творба на Ханс Кристиан Андерсен. Притча за едно омагьосано огледало, счупено на милиони парчета, които попаднали в сърцето, могат да накарат всеки да вижда само грозната и лоша страна на човека.


Спектакълът на Балет Арабеск разказва за детската чистота и обич на Кай и Герда, които се противопоставят на красивата, но ледено студена и неспособна на искрена обич Кралица. Тази притча ще ни накара да се развълнуваме и замислим за това, дали едно малко момиче има сили да спаси едно малко момче и дали неосъзнатата, но дълбока детска любов, е достатъчна да победи сили много по-мощни и древни? Дали самотата и липсата на обич не са причина за суровостта на Кралицата и желанието ѝ да притежава вледенени души? Ще успее ли да надделее вътрешният стремеж за светлина и топлина над вечната зима.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.