Принцесата на цирка: Класическата оперета на среща с цирковото изкуство

Принцесата на цирка: Класическата оперета на среща с цирковото изкуство
оперета, цирк
от Имре Калман
Режисьор: Юлия Маринова
Диригенти: Огнян Митонов, Дориан Молхов
Сценография: Пеньо Пирозов
Костюми: Яна Дворецка
Хореография: Татяна Янева
С: Десислава Николова/Илона Иванова/Елица Красимирова, Денко Проданов/Александър Панайотов, Владимир Грудков, Пеньо Пирозов, Богомил Спиров, Добрина Икономова, Валентина Корчакова, Еделина Кънева, Александър Мутафчийски, Добромир Момеков, Христо Сарафов и др.
На 29, 30 и 31 януари е дългоочакваната премиера на Музикалния театър за новия сезон - оперетата на Калман Принцесата на цирка, отлагана два пъти, заради епидемичната обстановка в страната. Царицата на цирка е среща на класическа оперета с цирково изкуство, което ще добави въздушна акробатика и атракциони към музиката на Калман (познат с Царицата на чардаша).Историята е за мистериозния цирков артист Мистър Хикс, който се крие зад маска, и гордата принцеса Федора. В тази оперета Калман съчетава фокстрота с интонациите на унгарския чардаш и виенските валсове. За да създаде неповторимата атмосфера на цирка, той пише и циркови маршове. „Калман борави с пълния диапазон на щрайха и показва, че не само е истински майстор на оркестъра, но има и изключителен усет за песенност и танц” – споделя главния диригент на театъра Юли Дамянов. По идея на хореографа Татяна Янева той написва оркестрация за балетно платно в спектакъла, в което е съчетана музиката от двата шедьовъра на Калман Баядерка и Принцесата на цирка. Кулминацията в него е танц на палци в изпълнение на солистите на Балета на Музикалния театър Йоанна Стоянова, Венета Гочева, Теодор Добрев и Трайче Стойковски.


програма

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088