ASA

ASA
балет
Хореография: Живко Желязков
Репетитор: Силвия Томова
Музика: Климент Дичев
Видео среда: Александър Петров
Координационен асистент: Катерина Георгиева
Мениджър продукция: Атанас Маев
С: Варга Боглярка, Адам Фриджи (Унгария), Мариус Пинигис (Литва), Юнгин Лий (Южна Корея), Петя Мукова, Даниела Иванова (България)
Спектакълът ASA, копродукция между Едно и танцова компания Derida Dance, е първият български проект за съвременен танц, финансиран с подкрепата на Програма Култура на Европейската комисия, и ще има честа да открие четвъртото поредно издание на Sofia Dance Week.


Заглавието ASA е абревиатура от Average Speed of Answer (средна скорост на отговор). ASA е по концепция и хореография на Живко Желязков, а за постановката са селектирани танцьори от различни краища на света. Участниците в проекта са избрани на последователно проведени кастинги в Будапеща, Каунас и София. ASA е пътешествие, което преминава през различни области от нашия живот, простиращи се от физическото „земно осъзнаване” до абстрактното „космическо съзнание”. Какви са новите предизвикателства пред нашата лична организация в прехода от индустриалното към информационното общество – това са въпросите, които спектакълът отправя към публиката. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.