Elektro Kif

Elektro Kif
балет
Хореограф: Бланка Ли
Асистент: Глислин Лефевер · Музика: Тао Гутиер
Осветление: Жак Шателе
Костюми: Франсоаз Япо
С: Джеръми Албърдж, Кхалед Абдулахи, Арно Башараш, Рожер Бепет, Уилям Фала, Слейт Хемеди, Алу Сидби, Адриен Сисоко

Elektro Kif e първата съвременна хореография на танцa Electro, реализирана за голяма сцена. Еlectro dance е танц, роден на улицата – някъде между нощните клубове на Париж и неговите предградия. Изпълнява към електро-хаус музика, а в естетиката си има препратки към стилове като хип-хоп и техно. След появата си през 2000 г. Electro dance светкавично се разпространява, най-вече с помощта на You Tube и устната пропаганда, но и защото може да се танцува от всеки и навсякъде.
Станала случайно свидетел на един уличен Electro dance пърформанс, испанската хореографка Бланка Ли се вдъхновява от неустоимата енергия, неконвенционален език и необятната всeлената на този ърбан танц. От този момент се заражда желанието й да го преработи в собствена хореография и събира едни от най-изявените представители на танцовото течение от сърцето на Electro dance сцената и се впуска с тях във френетичното и експлозивно приключение Elektro Kif.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081