Уестсайдска история

Уестсайдска история
мюзикъл
мюзикъл от Ленард Бърнстейн
Концепция: Джером Робинс
Либрето: Артър Лорънс
Текст на песните: Стивън Зондхайм
Режисьор: Крис Катена
Диригент постановчик: Александър Фрай
Сценография и костюми: Нела Стоянова
Хореография: Надя Димокова
С: Джани Лечезе, Мария Павлова, Велин Михайлов, Милена Захариева, Лев Караван
Уестсайдска история е не просто мюзикъл, каквито са повечето творби в този жанр. Той е за любовна история по Ромео и Жулиета, но в модерен вариант.


Тук не се говори за враждуващите фамилии Монтеки и Капулети, а за съперничеството между двете нюйоркски банди: Акулите – бели американци и Ракетите – пуерторикански имигранти. Пламналата любов между Мария и Тони, представители на двете етно групировки, усилва напрежението и обрича връзката на влюбените.
Мюзикълът навлиза много дълбоко в този сюжет и прави дисекция на съвременното общество. Показва гледните точки на различните култури и етноси, които съжителстват в големия град и разкрива лицата на дискриминацията в днешни дни. Ето защо Уестсайдска история не бива да се възприема като обикновено развлечение, а като послание. Посланието да бъдем толерантни, да отхвърляме всякаква дискриминация, да не злоупотребяваме със своите права и да зачитаме правата на другите, различните от нас.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098