• Фестивал за авторски театър

  16 - 18 декември 2022
  Във второто издание на ФАТ са включени скектакли от VOX POPULI, Сатиричен театър Алеко Константинов, Театър 199, Театър ПИ от Скопие, Театър Нюанси, Танцова компания Атом, Театър Драмеди, Playback театър Тук и сега, които се играят в залите на Топлоцентрала.
  Топлоцентрала
 • Стефан Данаилов на 80: години любов

  2 - 9 декември 2022
  "Да си спомняш сигурно е удоволствие, но и проклятие. Безброй образи, думи, случки и емоции нахлуват в мен", казва Стефан Данаилов. За нас обаче споменът за Мастера не може да бъде проклятие, а единствено радост от това, че го е имало и все още грее в сърцата на тези, докоснати от изкуството и личността му. Отбелязваме годишнината от рождението на големия български актьор с поредица от събития около 9 декември, когато той щеше да навърши 80.

  Дом на киното, Одеон
 • Десета нощ на театрите

  19 ноември 2022
  На 19 ноември настъпва десетата Нощ на театрите - светлините на прожекторите разсейват мрака, аплодисменти огласят смълчаните улици, а над 100 събития наддничат иззад кулисите на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевград, Плевен, Шумен, Симитли, Кърджали, Търговище и Пазарджик.
 • AEROWAVES в София

  30 октомври 2022 - 24 ноември 2022
  Майсторски класове и стихийни танцови представления се разразяват в Derida Dance Center в рамките на фестивала AEROWAVES. Гледаме вълнуващите спектакли на четирима от финалистите на ТОП 20 класацията на фестивала Spring Forward на Европейската платформа за съвременен танц Aerowaves - dance across Europe.
 • Sofia Game Night 2022

  5 ноември 2022
  На 5 ноември 9 различни града в страната стават поле за всички търсачи на приключения. Пловдив, Варна, София, Бургас, Враца, Сливен, Велико Търново, Перник и Русе са горещите точки на Sofia Game Night 2022, когато компютърни и настолни игри, експерименти, VR, изкуство, събития за деца и градски предизвикателства се подреждат пред нас, за да станем част от тяхната вселена.
 • Театър на чудесата 2022

  27 - 30 октомври 2022
  Миналата година Театър на чудесата ни разкри как да отключим креативността си и да станем Айнщайн за един час, каква е връзката между човек и звяр, защо мравките намират най-краткия път до храната и какво ли още не - всичко това в комбинация с музика, театър и мащабна мултимедия. Нямаме търпение да разберем какво ни чака в тазгодишното издание от 27 до 30 октомври в регионалния център за съвременни изкуства Топлоцентрала, но не се и съмняваме, че ще е зрелищно.
 • Фокус Кино Танц

  15 октомври 2022
  Фестивалът за танцово кино Фокус Кино Танц представя 14 дебютанти от едногодишната обучителна програма на Фондация Човек с шапка.
 • Алтер Его 2022

  10 - 14 октомври 2022
  Тринадесетото издание на интернационалния театрален фестивал Алтер Его 2022 се провежда между 10 и 14 октомври и ни приветства с 6 постановки, няколко шъркшопа и дискуционни панели.
  @лма @лтер
 • АСТ Фестивал: Директно включване

  13 - 30 октомври 2022
  За 12-та поредна година в София се провежда фестивалът за свободен театър благодарение на Асоциацията за свободен театър и Театрална компания МОМО. В тазгодишното издание под мотото Директно включване виждаме представления на едни от най-предизвикателните изгряващи артисти на свтовната сцена.

   


  Derida Stage, Национален студентски дом, Топлоцентрала
 • Софийски фестивал на науката 2022

  8 - 9 октомври 2022
  За дванадесети път сме поканени на празненство на науката и технологиите в София Тех Парк - Софийският фестивал на науката открехва вратите към непознатите измерения на българските и световни научни постижения. В продължение на два дни животът ни се превръща във фантастично приключение. Бродим сред далечните кътчета на Вселената и обръщаме поглед навътре към тайните на собствените ни тела, разглеждаме под лупа природни, социални и интерпланетарни феномени и научаваме за най-новите открития от първа ръка.
 • Минало не минало

  29 септември 2022 - 2 октомври 2022
  Първото издание на 4-дневния фестивал Минало не минало започва на 29 септември в Топлоцентрала и комплекс Гарнизонно стрелбище.
 • Алтернативна Сцена: пърформанс фестивал в Панчарево

  17 - 18 септември 2022
  Бившият плаж на езерото Панчарево, районът Рибарника, става гореща точка за танцови пърформаси.
 • 12-и панаир на куклите

  9 - 18 септември 2022
  Честваме 20 години от създаването на международения фестивал за уличен и куклен театър Панаир на куклите с изобилна програма от разнообразни представления на български и чуждестранни театрални формации.
  I AM STUDIO, НАТФИЗ Куклен, Куклен – Гурко, Куклен – Янко Сакъзов, Театър Ателие 313, Топлоцентрала
 • КвАРТал Фестивал 2022: Малките неща

  16 - 18 септември 2022
  Темата е Малките неща, а датите са 16, 17 и 18 септември, когато фестивалът ни разхожда по уличките на града и ни предизвиква да разкрием техните тайни.
 • Маратон на японските изкуства

  18 септември 2022
  Топлоцентрала се превръща в умалена версия на Япония за един ден, приютявайки под покрива си куклен театър, бойни изкуства, демонстрации, работилници и беседи. От 11:00 до 21:00 ядем домашно приготвено суши, дивим се на изящните японски марионетки, като по чудо оживели на сцената под опитните ръце на Театрална формация Сенджу, овладяваме тънкостите на калиграфията и какво ли още не - всичко това с вход свобден.
 • Реките на София 2022

  2 - 4 септември 2022
  Тази година отново сме край Владайска река до Лъвов мост за третото издание на Реките на София. В програмата са включени разнообразни събития - от музика и инсталации до модерен цирк и лятно кино, а за финал можем да се приберем с нещо за спомен от арт базара.
 • My Sofia. Youth with causes

  12 - 14 август 2022
  Този уикенд сме край езерото Панчарево по повод Европейската година на младежта и Международния ден на младите хора (12 август). Очаква ни богата и разнообразна програма с музика, огнено шоу, творчески работилници, танци и спорт, всичко това с вход свободен, а мястото е новооткритото пространство Agora.
 • 100 стола

  14 юли 2022 - 1 октомври 2022
  100 стола поникнаха на хълма над улица Будапеща 1 между 14 и 17 юли. Пространството се преобрази със зеленина, сцена за събития и множество стари столове, спасени от жилища, складове и мазета и изрисувани от талантливи визуални артисти. Новото кулурно убежище продължава да кипи от музика, танци, изобразително изкуство и кино до края на лятото.
  100 стола
 • 180° Laboratory for Innovative Art

  23 - 29 юли 2022
  Български и международни артисти се отбелязват по различни локални точки и си говорят на един език за няколко дни, в които плетат взаимна креативност и иновативност в общо преживяване стил 180°. Изкуството и културата в обществото са фокусът на работилниците тази година, така че поглеждаме отблизо интерпретацията в пърформанси, за които влизаме с вход свободен.
 • Седмица на Камен Донев в парк "Военна академия"

  11 - 15 юли 2022
  Драматичен театър - Пловдив пристига в София за лятното си турне. От 11 до 15 юли сцената на парк Военна академия приветства майстора на смеха Камен Донев.
  Парка на Военната академия Г. С. Раковски