Dance It!

Dance It!


1 - 7 април 2013
Танцовата работилница Dance It! се превърна в своеобразна запазена марка, а за много от участниците - и в реален шанс за кариера. Тази година работилницата се провежда за седми пореден път, като в дните между 1 и 7 април звезди от небосклона на хореографията ще преподават на младите български танцьори пет различни стила (класически балет, джаз, модерен танц, хип хоп и характерен танц), а петима късметлии ще получат стипендии за престижни летни танцови курсове в САЩ.


Да се учим, да работим
За по-голямо удобство на малчуганите и техните по-големи братя и сестри по танцова страст, тази година ателиетата се провеждат през пролетната учебна ваканция в Националното училище по танцово изкуство. Световно известни хореографи и майстори на танца, сред които Тереза Рут Хауърд и Крисчън вон Хауърд от Alvin Ailey School, Айо Джанийн Джаксън от Bill T. Jones, Андреа Бър от Debbie Reynold’s Dance Studios и Петър Илиев от фондацията-организатор на работилниците Танцово изкуство – Илиев, ще преподават пет различни стила - класически балет стил Баланчин, джаз, хип хоп, модерен и характерен танц. Класовете ще продължат до събота, а в неделя ще бъдем свидетели на финале гранде - закриващ спектакъл в Театър София (Sneak Peak, 7 април, 19:00, 15лв), в който ще вземат участие и хореографи и ученици от Танцовите работилници. Повече информация за цените и предварителното записване потърсете на ilievdance.org.

Скъпи гости
Един от големите акценти в Dance It! тази година е гостуването на компанията за съвременен танц Von Howard Project. Surfacing (Модерен театър, 5 април, 19:00, 20лв) е на пръв поглед простичък танцов спектакъл, но под повърхността му се крие не само наслада за очите, но и за ума, защото динамичната група изпълнители интерпретира физическите и емоционални граници, които ни разделят. Музиката е електронна, а светлинният дизайн на ниво.
Ако обаче не просто ви се гледа, а ви се и говори - то тогава сте добре дошли на интерактивна дискусия с хореографите на Танцова работилница по актуални теми в сферата на танцовото изкуство (Credo Bonum, 3 април, 19:00). Един от дискутираните сюжети ще се завърти около известния хореограф Алвин Ейли, неговата трупа и най-вече - създаденото от него училище Alvin Ailey School в Ню Йорк. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.