София моно 2014

София моно 2014


16 - 22 юни 2014
Имаме особен афинитет към моноспектаклите – още от времето, когато Мариус Куркински ни изумяваше с многобройните си въплъщения в култовата постановка Дамата с кученцето. С годините соло представленията се нароиха, а с тях в столичния културен живот се отвори нова ниша. Фестивалът София моно (16-22 юни) я запълва вече четири години – с най добрите образци в жанра и сцена под откритото небе в парка на Военната академия.


Усилено стискаме палци трайно настанилият се над географските ни ширини дъжд най-после да отстъпи от позициите си, защото между 16 и 22 юни театралните вечери на открито са ни особено важни. Всичко започва и завършва с любимия на всички Камен Донев, който ще бъде така добър най-напред да сподели Възгледите си за народното творчество (16 юни), а сетне и за всеобщата просвета (22 юни). Неговата добра познайница от славните години на безподобния телевизионен феномен Улицата – Мая Новоселска, ще гледаме на 17 юни в трогателно-смешния моноспектакъл Едно малко радио, а Мариан Вълев (на свой ред фаворит на ТВ аудиторията) ще ни разкаже едно-друго за живота на важните персони чрез изключителния текст на Ерик Богосян в представлението ВИП (18 юни). Актьорът Димитър Живков и неговото мултиплицирано алтер-его ще ни въведе в дебрите на врачанския светоглед, огледан в авторския спектакъл Живак (19 юни).
С особено задоволство отбелязваме факта, че тазгодишният София моно демонстрира разкрепостеност, допускайки в програмата си камерни театрални форми като Арт и Спанак с картофи, ”облечени” в репликите на едни и същи ексцентрични персони (само че в различни амплоа) – Владо Карамазов, Юлиян Вергов и Захари Бахаров.
Билетите за София Моно 2014 са в продажба ексклузивно в мрежата на Ticketportal.bg на цена от 10 до 30лв. Могат да се закупят и в Билетен център в НДК, Билетна каса на зала Арена Армеец, магазините на Office1Superstore, Booktrading, Книжен център Гринуич. Билети ще има и на касата на Сатиричен театър Алеко Константинов само до 18:00.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.