Опера в парка

Опера в парка


4 - 27 юли 2014
Фестивалът Опера в парка търпеливо изчака настъпването на истинското лято. Тази година от 4 до 27 юли поредица класически заглавия за малки и големи ще населят с образи и музика парка на Националната военна академия Г.С.Раковски.


Навън
Привърженици сме на идеята за културни мероприятия под открито небе. Още повече, когато става дума за разкошното парково пространство на Военната академия.
Високото изкуство у нас изглежда обича да излиза извън установените граници на една зала. Първо ще преживеем Борис Годунов от Модест Мусоргски пред храм-паметник Александър Невски, а в началото на юли идва ред и на Опера в парка.

Репертоар
Тазгодишната програма е наблегнала основно върху балета. На сцената в парка ще имаме възможност да гледаме Лебедово езеро от П.И.Чайковски, Жизел от Адолф Адам, Дон Кихот от Лудвиг Минкус и Зорба гъркът от Микис Теодоракис. Детската част от фестивала (билетите за нея са по 10лв) предлага да изберем между Хензел и Гретел от Енгелберт Хумпердинк, Мечо Пух от Андрей Дреников, Червената шапчица от Александър Владигеров, Козелът сърдитко от Юли Дамянов и вечната Вълешбната флейта от Моцарт.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.