ACT Фестивал за свободен театър

ACT Фестивал за свободен театър


16 - 19 октомври 2014
София отново ще бъде арена на свободния театър между 16 и 19 октомври. ACT Фестивал за свободен театър ще примами любителите на независимия театър за четвърти пореден път. Фестивалът е част от IETM Sofia 2014 - Международна среща за независими изкуства.


Зрителите ще могат да гледат 16 от най-добрите независими театрални продукции, които дефинират лицето на съвременната изпълнителска сцена в България в последните години. Селекцията, направена от жури в състав Цветелина Йосифова, Калина Вагенщайн, Ангелина Георгиева, Христо Станкушев и Веселин Димов включва както постановки с класическа драматургична структура, така и танцови спектакли, интерактивни инсталации, експериментален театър, моно драма, вербатим театър, мултимедиен пърформанс, импровизационен театър, спектакъл с кукли за деца и възрастни и много други.
Местата, на които ще се случат представленията също са разнообразни – от сцени на общински и държавни театри, през независими културни пространства, като Червената къща, Via Negativa, Ателие Пластелин и др., до нестандартни и необичайни за сценичните изкуства локации.
Акцент в програмата е танцово музикалния пърформанс на Ида Даниел No Movement, No Sound (16 октомври, 19:30, Център за култура и дебат Червената къща), който ще представи срещата на мъж и жена на тънката граница между движението и невъзможността да се движиш, дишането и недишането, тишината и звука, тъмнината и светлината. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.